Mina cigarrer känns något torra, varför?

Benjamin

Senast uppdaterad för 6 månader sedan

Ibland kan cigarrerna uppfattas som något torra, det kan vara allt ifrån tjockleken på det yttre tobaksbladet som kan vara hårt och kan ibland misstas för att vara torr, detta är särskilt vanligt vid maduro-täckblad som brukar vara något tjockare. 


Vi har en specialbyggd walk-in-humidor med ett avancerat automatiskt system som både kyler ner rummet till 18 grader celcius och håller en fuktighet på 65-68%. Vår klimatanläggning kontrolleras regelbundet utav våra keverantörer, bland annat utav Habanos. 


En annan vanlig anledning är att vi har en hög omsättning på cigarrer vilket gör att de inte alltid hinner ligga i vår humidor så länge innan de skickas vidare till er. Självklart så håller våra leverantörer rätt fuktighet och kontrollerar transportkedjan till oss men cigarrerna mår alltid bäst efter några veckors vila i humidoren efter en transport. Vi packar alla cigarrer i blixtlåspåsar när vi skickar dem till er för att behålla fukten under transport. 


Smaken och rökupplevelsen påverkas givetvis utav vilken fuktighet som cigarrerna legat i. Vi anser att 65-68% är optimalt men det finns inga rätt eller fel, vissa vill ha 72% i sin humidor och andra kanske vill ha 62%. Så länge du tycker att det är gott så gör du rätt :) 


Det är därför alltid att rekommendera att låta cigarrerna vila några veckor så de kommer till sin rätta i den miljön som ni har hemma, detta gäller inte enbart när man handlar på nätet utan även genom fysiska butiker. 


Det går givetvis bra att avnjuta cigarren direkt när man får den levererad också om man önskar det men för bästa resultat så låt cigarrerna få ligga i den fuktighet som du har hemma under några veckor. 

Var den här artikeln användbar?

1 av 1 gillade den här artikeln